Opladen op zonne-energie door koppeling aan een omvormer met SunSpec: Spelsberg

Opladen op zonne-energie door koppeling aan een omvormer met SunSpec

De SunSpec Alliance is een wereldwijd samenwerkingsverband van spelers binnen de gedecentraliseerde energiesector, die zich samen inzetten voor informatiestandaards voor de interoperabiliteit van Plug & Play-systemen, netwerkverbinding en veilige datacommunicatie voor decentrale energietechnologieën en elektrische voertuigen. Bij 'Opladen op zonne-energie door koppeling aan een omvormer met SunSpec' communiceert de Wallbox direct met een SunSpec-compatibele omvormer en ontvangt informatie over het opgewekte vermogen. Op basis van deze gegevens is het mogelijk om de elektrische auto eenvoudig en voordelig op te laden met een hoog aandeel zonne-energie.

Configuratie van de parameters

Open daarvoor de Spelsberg Wallbox App en ga naar Systeem en kies daar Instellingen. Klik vervolgens op Systeemintegratieen kies dan Actieve laadstroomregeling Volg verder de instructies in de app. De volgende parameters moeten worden ingesteld:

Stap 1/2:

Parameteroverzicht laadstroomregeling

App parameters

Instellen

Externe meter

Selecteren:
- Modbus SunSpec (TCP)

Opmerking: De omvormer moet SunSpec 1.1 informatiemodel 113 ondersteunen.

IP-adres van de externe Modbus TCP-meter

Invoer van het IP-adres van de omvormer
(Opmerking: de omvormer moet in het netwerk een statisch IP-adres toegewezen krijgen zodat dit ook bij DHCP-toewijzing nooit verandert).

Poort van de externe Modbus TCP-meter

502 (standaard gereserveerd voor Modbus)

Aansluittype externe meter

Selecteren:

• PV-opwekking

Stap 2/2:

Parameteroverzicht laadstroomregeling

App parameters

Instellen

Actieve laadstroomregeling

Activeren

Laadmodus

Selecteren:

• Maximaal vermogen:

De auto wordt zo snel mogelijk met 11 kW opgeladen.

• PV/net laden:

PV-laden van ca. 4,1 tot 11 kW. Wordt het minimale laadvermogen niet gerealiseerd met zonne-energie, dan wordt het laadproces automatisch voortgezet met netstroom.

• PV/net laden+ (alleen met fase-uitschakeling, vanaf Wallbox softwareversie 5.33.1):

PV-laden van ca. 1,4 tot 11 kW. Wordt het minimale laadvermogen niet gerealiseerd met zonne-energie, dan wordt het laadproces voortgezet met netstroom. Activering van automatische fase-uitschakeling is vereist.

• PV-laden+ (alleen met fase-uitschakeling, vanaf Wallbox softwareversie 5.33.1):

Er wordt uitsluitend geladen met zonne-energie, zonder bijladen met netstroom. Wordt het minimale laadvermogen niet gerealiseerd met zonne-energie, dan wordt het laadproces gepauzeerd. Activering van automatische fase-uitschakeling is vereist.

Na voltooiing van de instellingen klikt u op Toepassen en draagt u de instellingen via NFC of netwerkcommunicatie over op de Spelsberg Wallbox.

Product toevoegen aan favorietenlijsten

Bestaande favorietenlijsten

Nieuwe favorietenlijst

Favorietenlijst organiseren